Boka direkt

Här kan du välja den tid som passar dig bäst och boka direkt.

Behandlings-metoder

Här kan du kortfattat läsa om några av de olika metoder jag använder när jag behandlar hästar. Om du vill fördjupa dig i ämnet kan du läsa mer på en dedikerad sida.

Tänk på att vissa av dessa behandlingar medför karens innan du kan tävla med hästen.

Massage, stretch, myofacial release, mobilisering

De absolut viktigaste verktygen jag har är mina händer och fingrar. När jag palperar igenom hästen känner jag om hästen är spänd, svullen, öm, varm osv. 

Medicinsk laserterapi

Medicinsk laserterapi är en behandlingsmetod som jag använder mig av dagligen när jag behandlar hästar, med mycket tydliga resultat. Metoden använder lågintensivt laserljus för att stimulera celler och vävnader i kroppen. Detta sker genom fotobiologiska reaktioner, där det laserljus som appliceras på kroppen absorberas av olika strukturer och processer i cellerna.

Medicinsk elterapi

Elektroterapi är en behandlingsmetod som jag använder för rehabilitering och smärtlindring för hästar och andra djur. Det innebär användning av elektriska strömmar för att stimulera muskler och nervsystemet, främja läkning och minska smärta.

Akupunktur

En akupunkturbehandling innebär att jag använder tunna, sterila nålar som placeras noggrant i specifika akupunkturpunkter. Dessa punkter väljer jag baserat på hästens symtom, sjukdomshistoria och behandlingsmål. Jag kombinerar ofta nålar med andra tekniker, såsom elektrisk stimulering eller laserterapi, för att förstärka effekten.

SureFoot® balansterapi

Surefoot är en terapeutisk medtod för hästar som syftar till att förbättra deras balans, kroppskännedom och muskelstyrka. Det innebär att hästen står på olika typer av instabila paddar vilket aktiverar hästens proprioception, utmanar deras balans och stimulerar musklerna. Genom denna träning kan hästen utveckla bättre rörelseförmåga och förbättra sin fysiska hälsa.

Equiband

En stark core-muskulatur hjälper till att förebygga ryggsmärta och skador. Övningsprogram med equiband stimulerar receptorer i hästens hud och hårsäckar vilket aktiverar bukmusklerna, sneda magmuskler, musklerna under ländryggen samt de djupa nack- och ryggmusklerna. 

Varukorg
Rulla till toppen