Boka direkt

Här kan du välja den tid som passar dig bäst och boka direkt.

SureFoot® balansterapi

Coolish & Mio, Photo by: Anna Hagman

SureFoot® balansterapi

Balansplatta för hästar

Balansplatta från SureFoot

SureFoot® Equine pad är balansplatta som jag kom i kontakt med redan för 3 år sedan. Jag tyckte det var mycket spännande och efter att ha sett resultat på flertalet hästar så bestämde jag mig för att ta kontakt med Wendy Murdoch, som är upphovskvinnan till dessa produkter, för att på rätt sätt kunna erbjuda denna terapi till mina kunder.

Nu har jag inlett ett nära samarbete med Wendy och kan jag äntligen erbjuda plattorna på min sida. Flera av mina kunder har redan fått prova på dem och även om jag har jobbat med dem tidigare, har jag nu fått fördjupad kunskap baserad originalet av självaste Wendy.

Nu kan jag lägga upp program fler övningar och tillvägagångssätt att jobba med. Så vad kan SureFoot göra för dig och din häst? Svaret är massor! Kort förklarat utmanar plattorna hästens vanliga hållning samtidigt som de:

 • Aktiverar och återställer proprioceptionen.
  Krångligt ord kanske, men enkelt förklarat är det rörelse- och positionssinnet. Alltså det sinnet som säger oss hur vår kropp och kroppens delar, som tex armar och ben, rör sig eller för sig. Det här är otroligt intressant och väldigt viktigt och jag kommer gå in mer på det längre ned för de som vill nörda ner sig.
 • Stimulerar fashian.
  Fashia är nätverk av bindväv som omsluter i stortsätt hela kroppen som muskler, skelett, organ
 • Skapar release av neurokemikalier som lugnar de flesta hästar
  Detta resulterar i förbättrad rörelse, återställning av funktion, förmågan att tänka sist för att reagera.

Effekterna av SureFoot balansplatta varar mycket längre än själva sessionen och resulterar i förbättrad muskeltonus, hållning, bålstabilitet, bättre självförtroende, lugnare sinne, förbättrad performance, hjälper till i lösningar i träning och bättre inlärningsförmåga.

Vetenskapen bakom metoden

För att förstå hur SureFoot- balansplattorna fungerar, måste man förstå proprioception, vilket är sinnesintryck som uppstår till följd av förändringar/aktivitet i rörelse- och balansorganen.

Det proprioceptiva informationsflödet är nödvändig för att hjärnan skall kunna:

 • uppfatta och hantera ben, bål, hals och huvud som en sammanhängande enhet
 • avgöra om huvud och resten av kroppen förändrar sin hastighet och sitt läge i förhållande till jordens dragningskraft (gravitationen)
 • avgöra var i rummet/rymden de olika kroppsdelarna befinner sig och hur de rör sig i förhållande till varandra
 • uppfatta kraftutvecklingen i de olika musklerna
 • kontrollera att de rörelseprogram som håller på att verkställas verkligen genomförs på det planerade sättet och om så behövs utlösa de nödvändiga korrektionerna.

Genom att hästen står på de speciella balansplattorna, aktiveras och “omprogrammeras” det proprioreceptiva informationsflödet. Resultatet blir en häst med rätt balans ofta uppfattar man de som “helt ny häst”

Läs mer om SureFoot balansplatta och Wendy Murdoch här

Varukorg
Rulla till toppen