Boka direkt

Här kan du välja den tid som passar dig bäst och boka direkt.

Laserterapi

Medicinsk laserterapi

Medicinsk laserterapi är en behandlingsmetod som jag använder mig av dagligen med mycket tydliga resultat. Metoden använder lågintensivt laserljus för att stimulera celler och vävnader i kroppen. Detta sker genom fotobiologiska reaktioner, där det laserljus som appliceras på kroppen, absorberas av olika strukturer och processer i cellerna. Detta kallas för Photobiomodulering och förbättrar cellernas funktioner samt påskyndar läkningsprocessen.

Laserterapi används idag framgångsrikt inom en rad olika medicinska områden för att behandla olika tillstånd och besvär. Den lindrar smärta och minskar inflammation mycket effektivt, samt främjar läkning av skador och sår. Laserterapi kan även användas vid behandling av muskuloskeletala tillstånd som muskelsmärtor, ledinflammationer, ligamentskador och degenerativa sjukdomar.

Laserterapi är en icke-invasiv behandlingsmetod som inte orsakar smärta eller obehag och har hittills inte visat några allvarliga biverkningar. När jag utför behandlingen riktar jag en laserapparat mot det drabbade området under en viss tid. Antalet sessioner och längden på behandlingssessionerna varierar beroende på tillståndet som jag behandlar och hästens individuella behov.

Se denna video från Aspen Laser som på ett enkelt sätt förklarar hur metoden fungerar:

Som med alla medicinska behandlingar är det viktigt att konsultera en kvalificerad terapeut för att bedöma om laserterapi är lämplig och vilken metod som bäst passar för dina hästs specifika behov. Det är också viktigt att man inte överdoserar och att man använder rätt våglängder på laserljuset.

Länge har vetenskapen varit tvetydig om effekten av de olika våglängderna i strålningen men sedan ett decennium har det framkommit mycket tydliga bevis av de positiva effekterna. Här följer en video som på ett mer avancerat sätt går igenom relevant forskning av Dr. Laurence Oner BSc:

Varukorg
Rulla till toppen