Boka direkt

Här kan du välja den tid som passar dig bäst och boka direkt.

Tjänster

Du som hästägare måste göra en noggrann undersökning när du väljer terapeut för din häst. Att anlita en seriös, välutbildad och erfaren terapeut är avgörande för hästens välbefinnande. En seriös terapeut kommer att använda beprövade verktyg och metoder som är effektiva för det specifika ändamålet. En bra terapeut är transparent och har kunskap om när du behöver hänvisas till en veterinär för att säkerställa att din häst får rätt vård och behandling. Genom detta ansvarsfulla tillvägagångssätt, kan du känna dig trygg i att du gör det bästa för din älskade hästs välbefinnande och långsiktiga hälsa.

Konsultation/undersökning

Ibland beter sig hästen annorlunda. Den vill inte ställa höger, vägrar gå framåt eller uppvisar annat oönskat beteende. I dessa fall arbetar jag metodiskt för att hitta möjliga samband och utesluta andra. Jag gör en rörelseanalys, palperar noggrant igenom hästen, utför fysikalisk testmetodik. Jag undersöker utrustning som sadel mm. I de flesta fall hittar jag det problemområde som orsakar störningen och kan behandla med relevant behandlingsmetod, initiera korrigering av utrustningen eller kombination av båda.
Dock är det oerhört viktigt att veta när man måste tillkalla en veterinär eller besöka en klinik. Jag samarbetar med många veterinärer i Mälardalen och Stockholm och tillsammans kan vi leverera de relevanta åtgärderna som krävs.

Många kunder önskar att jag som equiterapeut, är närvarande vid veterinärbesök och ibland är det jag som kör hästen till klinik om det behövs. Jag använder mig av en helt ny transport med frontutlastning och låg lasthöjd så att hästen slipper backa ur transporten.

Det kan även vara skönt att få ett fysioterapeutiskt öga med sig när du ska köpa en häst. Eftersom jag har erfarenhet av att se störningar som på sikt kan leda till allvarligare problem, kan det vara värt att få ett extra “öga” vid besiktningen.

Friskvård, prehab

Prehab, eller prehabilitering för hästar syftar till att förebygga skador och förbereda hästen fysiskt inför prestation, belastning eller bara ett aktivt liv. Det innebär att arbeta förebyggande genom regelbundet undersöka hästen fysiologiskt att stärka muskler och leder, förbättra rörlighet, och arbeta med balans och koordination.
Prehabilitering kan inkludera övningar och träningsprogram såsom stretching, markarbete, cavaletti, balansträning eller andra specifika övningar för att stärka och förbereda hästens muskler och kropp inför kommande aktiviteter och livet i stort.
SURE FOOT Equine Stability Program är t.ex. också en utmärkt metod för att stärka hästens balans och hjälpa hästen att komma över eventuella “ovanor” som ökar risken för skador.

Målet med prehab är att minska risken för skador och ge hästen en optimal fysisk grund för att behålla hälsa och prestationsförmåga. Det kan vara en väsentlig del av träningen för att främja hästens välbefinnande och hållbarhet över tid.
Kontakta mig gärna så hjälper jag dig att lägga upp en plan för din häst.

Rehabilitering

Rehabilitering för hästar syftar till att återställa hästens fysiska hälsa, funktion och prestation efter en skada, sjukdom eller operation. Det involverar en individuell behandlingsplan som utformas av mig, oftast tillsammans veterinär för att optimera hästens läkning, återhämtning och återgång till normal funktion.
Rehabilitering för hästar kan inkludera olika metoder och tekniker beroende på skadans typ och omfattning. Det kan t.ex. omfatta:

  • Vila och begränsad rörelse för att ge kroppen tid att läka och förhindra ytterligare skada.
  • Rehabiliteringsövningar och terapier för att återställa styrka, rörlighet och koordination. Det kan innefatta tömkörning, SureFoot balansterapi, medicinsk laserbehandling, vattenband, terapeutiska övningar på marken och stretching.
  • Fysioterapi och manuell terapi, inklusive massage, stretching, laserterapi, el-terapi akupunktur och manuell manipulation av muskler och leder i “Range of Motion” (ROM) för att påskynda läkning, minska smärta och förbättra rörelseförmåga.
  • Anpassnings av kost och kosttillskott för att stödja hälsan och återhämtningen hos hästen.

Rehabilitering för hästar ska utföras under övervakning av en erfaren veterinär och/eller en professionell equiterapeut för att säkerställa korrekt behandling och monitorering av rebiliteringens resultat. Målet med rehabilitering är att återställa hästens fysiska funktion, minska smärta, förhindra återkommande skador och återintegrera hästen i sin tidigare aktivitetsnivå eller idrottsprestation.

Varukorg
Rulla till toppen