Boka direkt

Här kan du välja den tid som passar dig bäst och boka direkt.

Akupunktur

En akupunkturbehandling innebär att jag använder tunna, sterila nålar som placeras noggrant i specifika punkter. Dessa punkter väljer jag baserat på hästens symptom, sjukdomshistoria och behandlingsmål. Akupunktur kan också kombineras med andra tekniker, såsom elektrisk stimulering eller laserterapi, för att förstärka effekten.

Metoden kan användas för att behandla en mängd olika tillstånd och symptom. Det kan hjälpa till att lindra smärta genom att stimulera frisättningen av kroppens naturliga smärtlindrande ämnen, såsom endorfiner. Dessutom främjar den läkning, minskar inflammation, förbättrar blodcirkulationen och balanserar nervsystemet.

Jag använder oftast metoden som komplement till konventionell fysioterapeutisk behandling.

akupunktur för hästar

Innan jag påbörjar en behandling, gör jag en grundlig genomgång av hästens medicinska historia och individuella behov för att utforma en anpassad behandlingsplan.

Det är viktigt att notera att metoden inte ersätter konventionell fysioterapi eller veterinärvård, särskilt i akuta eller allvarliga medicinska tillstånd. Istället bör den komplettera och samverka med traditionella metoder för att ge en helhetsinriktad insats för hästens välbefinnande.

Läs mer på Akupunkturförbundet.

Varukorg
Rulla till toppen